مبانی نظری سرمایه گذاری خارجی مستقیم و غیر مستقیم همراه پیشینه
مبانی نظری و پیشینه تحقیق برای فصل دوم با عنوان مبانی نظری سرمایه گذاری خارجی مستقیم و غیر مستقیم همراه پیشینه آماده دانلود است. تعداد صفحات ۲۴ صفحه و با فرمت word می باشد، در ادامه فهرست مطالب بعلاوه بخشی از متن فایل تقدیم شده است.
۲-۴- سرمایه گذاری مستقیم خارجی ۳۵
۲-۴-۱- کارایی بازار پول و بازار سرمایه و اهمیت آن در توسعه اقتصادی ۳۵
۲-۴-۲- اشکال مختلف سرمایه¬گذاری خارجی ۳۶
۲-۴-۳- منافع حاصل از سرمایهگذاری خارجی در بازار بورس اوراق بهادار ۳۷
۲-۴-۴- منافع حاصل از سرمایهگذاری خارجی بر سرمایهگذاران داخلی ۳۸
۲-۴-۵- منافع حاصل از سرمایهگذاری خارجی بر شرکت¬های داخلی ۳۸
۲-۴-۶- منافع حاصل از سرمایهگذاری خارجی بر کشور میزبان ۳۸
۲-۴-۷- ابزارهای سرمایه گذاری غیرمستقیم خارجی ۳۹
۲-۴-۸- تهدیدات بالقوه حاصل از سرمایهگذاری خارجی در بورس ۳۹
۲-۴-۹- نقش سرمایه گذاری خارجی در رشد و توسعه اقتصادی از دیدگاه کلی ۴۰
۲-۴-۱۰- نقش سرمایهگذاری غیرمستقیم خارجی در رشد و توسعه اقتصادی ۴۰
۲-۴-۱۱- مزایا و مشوقهای سرمایه گذاری خارجی درایران ۴۲
۲-۴-۱۲- عوامل تعیین کننده سرمایه¬گذاری مستقیم خارجی ۴۲
۲-۴-۱۳- مروری بر روند سرمایه گذاری مستقیم خارجی در ایران و کشورهای صادر کننده نفت ۴۲
۲-۵- پیشینه تحقیق ۴۳
۲-۵-۱- پیشینه تحقیقات داخلی ۴۳
۲-۵-۲- پیشینه تحقیقات خارجی ۴۷
منابع لاتین و فارسی
-۴- سرمایه گذاری مستقیم خارجی
۲-۴-۱- کارایی بازار پول و بازار سرمایه و اهمیت آن در توسعه اقتصادی
بازار کارآمد پول و سرمایه بازاری است که مکانیزم عمل آن به نحو مناسب موجبات استفاده بهینه از منابع کمیاب پولی و مالی را فراهم آورده و حصول به رشد مطلوب اقتصادی را ممکن سازد. بعبارت دیگر، در این بازارها بدلیل امکان دسترسی همگان به منابع کمیاب پولی و مالی تحت شرایط مشابه که از وجود رقابت سالم و اطلاعات فراوان نشات می گیرد، این اجازه به سرمایه گذار داده می شود که منابع پس انداز جامعه را در بهترین یا مطلوب ترین امکانات موجود سرمایه گذاری کند
در این محیط تعداد و تنوع ابزارهای مالی در حدی است که سرمایه گذار برحسب نوع سرمایه گذاری، مدت و خطر سرمایه گذاری و سلیقه خود می تواند با استفاده از یکی از این ابزارها، تحت شرایط مساوی و رقابتی نیاز مالی خود را با سهولت تامین نماید. در این محیط هیچ مصرف کننده ای بر دیگری رجحان ندارد.
۲-۴-۲- اشکال مختلف سرمایه گذاری خارجی
سرمایه گذاری بین المللی یا جریان سرمایه، در چهار شکل عمده انجام می شود:
الف) وامهای تجاری : وامهای بانکی به شرکتها یا دولتهای خارجی
ب) جریانهای رسمی : شامل کمکهای توسعه ای کشورهای توسعه یافته به کشورهای در حال توسعه
ج) سرمایه گذاری مستقیم خارجی : نوعی سرمایهگذاری بینالمللی است که در آن شخصیت حقیقی یا حقوقی مستقر در یک کشور، سهم و منافع پایدار مرتبط با یک بنگاه مستقر در کشور دیگر را به خود اختصاص میدهد. سهم و منافع پایدار، عبارت است از برقراری یک ارتباط بلندمدت میان سرمایهگذار مستقیم و بنگاه و نفوذ قابل توجه سرمایهگذار در اداره بنگاه. در اینجا، معیار قابل استفاده برای تشخیص سرمایهگذاری مستقیم از انواع دیگر سرمایهگذاری این است که “سرمایهگذاری مستقیم زمانی صورت گرفته است که یک شخصیت حقیقی یا حقوقی ١٠ درصد یا بیشتر از سهام عادی یا حق رای مربوط به یک بنگاه ثبت شده یا معادل آن، مستقر یا مقیم در یک کشور، را از یک بنگاه ثبت نشده در اختیار داشته باشد.” تمامی معاملات بعدی میان واحدهای زیر پوشش، ثبت شده یا ثبت نشده، در طبقهبندی سرمایهگذاری مستقیم قرار میگیرد. سرمایهگذاری مستقیم نیز خود به سهام سرمایهای، درآمدهایی که به سرمایهگذاری مجدد اختصاص یافتهاند و بقیه سرمایه تقسیم میشود. سهام سرمایهای عبارت است از سهام سرمایهگذار در شعبهها، واحدهای زیر پوشش و واحدهای وابسته به استثنای سهام ممتاز غیرشراکتی که به عنوان اسناد بدهی از آن استفاده میشود و بقیه سهم سرمایهگذار از کل سرمایه. سرمایهگذاری معکوس یا دادوستدهای متقابل در مجموعه مطالعات و تعهدات سرمایهگذاری مستقیم قرار میگیرد.
درآمدهایی که به سرمایهگذاری مجدد اختصاص یافتهاند، عبارتند از سهم سرمایهگذار مستقیم از درآمدهایی که توسط واحدهای تابعه یا شرکتهای وابسته به صورت سود تقسیمیتوزیع نشدهاند و یا درآمدهایی که از شعبهها به سرمایهگذار مستقیم بازگردانده نشده است. بقیه سرمایه سرمایهگذار (یا معاملات اسناد بدهی بین شرکتها) نیز تمامی دریافتها و پرداختهای وجوه وامها میان سرمایهگذاران مستقیم و واحدهای تابعه، شعبهها و شرکتهای وابسته را شامل میشود (سنگینیان، فخرآبادی، ۱۳۷۸).
د) سرمایه گذاری غیر مستقیم خارجی یا سرمایه گذاری خارجی در سبد مالی : سرمایهگذاریهای یک شخصیت حقیقی یا حقوقی مقیم در یک کشور، در اوراق بهادار یک بنگاه مقیم در کشور دیگر را در بر میگیرد. هدف از این نوع سرمایهگذاری، تحصیل حداکثر سود از طریق تخصیص بهینه سرمایه در یک پرتفوی بین المللی است این نوع از سرمایهگذاری خارجی، تنها در برگیرنده آن دسته از سرمایهگذاریهایی میشود که توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی خارجی، در اوراق بهادار و تنها به منظور کسب سود از طریق خرید و فروش این اوراق، صورت میگیرد(عبده تبریزی، ۱۳۸۲). بنابراین، آن دسته از سرمایهگذاریهای خارجی در اوراق بهادار که به منظور اداره یا مدیریت شرکت (بیشتر از ۱۰% کل سهام شرکت) انجام میشوند، مشمول این مفهوم قرار نمیگیرند. به عبارت دیگر، در این نوع سرمایهگذاری خارجی، برخلاف سرمایهگذاری مستقیم خارجی، سرمایهگذار در اداره واحد تولیدی نقش مستقیم نداشته و مسئولیت مالی نیز متوجه وی نمیباشد. علاوه بر ویژگیهای ذکر شده، سرمایهگذاری خارجی در سبد مالی دارای ویژگیهای دیگری نیز میباشد که آن را از سایرانواع سرمایهگذاری خارجی متمایز مینماید. مهمترین ویژگی این نوع از سرمایهگذاری خارجی، فرار بودن آن است(بهکیش، ۱۳۸۰). به عبارت دیگر، سرمایهگذار خارجی (در صورت عدم وجود قوانین و مقررات مناسب ) در هر لحظه قادر است با فروش سهام یا اوراق بهادار، سرمایهاش را به کشور خود یا کشور ثالث منتقل نماید. در تاریخ بورسهای جهان، مصداقهایی از این موضوع که گاهی موجب ایجاد بحران برای کشور میزبان شده است، وجود دارد. همچنین، در این نوع سرمایهگذاری، معمولا سرمایهگذار به دنبال کسب سود و بازده زیاد در دوره زمانی کوتاه مدت بوده و در برخی موارد حتی در کشور میزبان حضور فیزیکی نیز ندارد. خرید اوراق قرضه و سهام شرکتها در معاملات بورس و قبوض سپرده در بانکهای خارجی، از انواع سرمایهگذاری در سبد مالی هستند(موسسه تحقیقاتی تدبیر اقتصاد، ۱۳۸۳).
در صورت بروز مشکل در دانلود مبانی نظری سرمایه گذاری خارجی مستقیم و غیر مستقیم همراه پیشینه به آراداک اطلاع دهید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- فایل دانلود شده با فرمت zip می باشد. برای دریافت فایل (ها) اصلی خریداری شده میبایست فایل zip را از حالت فشرده خارج نمایید. برای راهنمایی بیشتر اینجا کلیک کنید.