مبانی نظری و پیشینه تحقیق نظریههای مربوط به نوآوری
مبانی نظری و پیشینه تحقیق برای فصل دوم با عنوان مبانی نظری و پیشینه تحقیق نظریههای مربوط به نوآوری آماده دانلود است. تعداد صفحات ۶۱ صفحه و با فرمت word می باشد، در ادامه فهرست مطالب بعلاوه بخشی از متن فایل تقدیم شده است.
۲-۱- مقدمه ۱۶
۲-۲- نظریههای مربوط به نوآوری ۱۶
۲-۲-۱- تعریف نوآوری ۱۸
۲-۲-۲- خلاقیت ۱۹
۲-۲-۳- تبدیل خلاقیت به نوآوری ۲۰
۲-۲-۴- نوآوری و ارتباط آن با اختراع ۲۰
۲-۲-۵- فرآیند نوآوری و مدیریت آن ۲۱
۲-۲-۶- ضرورت رویکرد به نوآوری ۲۲
۲-۲-۷- عوامل موثر بر نوآوری ۲۳
۲-۲-۸- بررسی تطبیقی نظام نوآوری کشورهای مختلف در مقایسه با ایران ۲۴
۲-۲-۹- انواع نوآوری ۲۵
۲-۲-۱۰- نظرات و ابعاد مختلف مربوط به نوآوری ۳۳
۲-۳- نظریههای مربوط به عملکرد سازمانی ۳۹
۲-۳-۱- اجزای اصلی و مراحل اجرای مدیریت عملکرد ۳۹
۲-۳-۲- مفاهیم کلیدی ارزیابی عملکرد ۴۰
۲-۳-۳- انواع ارزیابی ۴۲
۲-۳-۴- سیستمهای ارزیابی عملکرد سنتی و مدرن ۴۳
۲-۳-۵- انواع مدلهای ارزیابی عملکرد ۴۳
۲-۴- مروری بر پژوهشهای گذشته و ادبیات موضوع ۵۵
۲-۴-۱- پیشنههای داخلی ۵۶
۲-۴-۲- تحقیقات خارجی ۶۱
۲-۵- جمعبندی فصل دوم ۶۴
۲-۵-۱- جمعبندی شاخصها و معیارهای مربوط به نوآوری ۶۵
۲-۵-۲- جمعبندی نظرات و شاخصهای مربوط به عملکرد سازمانی ۶۹
۲-۱- مقدمه
این فصل از تحقیق با توجه به بررسی مقالات داخلی و خارجی و مطالعات کتابخانه ای انجام شده، شامل دو بخش میباشد:
۱-بخش اول: شامل نظریههایی میباشد که نظریه پردازان معاصر درباره نوآوری و عملکرد بیان داشتهاند و معیارهای سنجش نوآوری و عملکرد سازمانی توسط آنها بیان شده است و پس از ارائه نظریهها جدول تطبیقی در زمینه نوآوری و همینطور در زمینه عملکرد سازمانی طراحی شده است.
۲-بخش دوم: متعلق به بهترین نمونههای علمی میباشد. در واقع پیشینه تحقیق مورد بررسی قرار میگیرد، که با انجام دادن این بررسی میتوان به درک بهتر مسئله کمک کرد. بررسی پیشینه تحقیق پژوهشگر را با روش تحقیقی که دیگران برای انجام دادن پژوهش مشابه به کار گرفتهاند آشنا میکند و او را نسبت به نقاط قوت و ضعف روشهای به کار گرفته شده آشنا میسازد. علاوه بر آن نقد پژوهشهای قبلی جنبههایی از مسئله تحقیق را آشکار میکند که پژوهشگر در تحلیل نهایی دادهها میتواند آنها را مورد نظر قرار داده و دادههای خود را در مقایسه با آنها تحلیل کند. در این بخش مطالعات و تحقیقات خارجی و داخلی در رابطه با موضوع تحقیق و نتایج حاصله از آن آورده شده است.
۲-۲- نظریههای مربوط به نوآوری
جهانی شدن رقابت را در سراسر جهان تشدید کرده است. امروزه تنها چالش کسب و کارها هزینه کیفیت نیست بلکه حفظ و وفاداری مشتریان چالش اصلی آنها است. در دنیای سراسر تحول امروزه همراه با تغییر و تحولات بسیار زیاد فناورانه که هر روزه بر زندگی انسآنها تأثیر میگذارد، سازمانها و کشورها بدون تطبیق با محیط بیرونی و حرکت در راستای ایجاد ایدههای نو و تجاریسازی آنها نمیتوانند به حیات خود ادامه دهند. بنابراین لازمه حضور مداوم سازمانها در بازار جهانی امروز توسعه و به کارگیری ایدههای جدید و ایجاد بستری برای تولید دانش و به کارگیری عملی آن در بازار میباشد. در واقع نوآوری به عنوان پاسخی است که سازمانها در برابر تحولات و دگرگونی بازار ارائه میکنند تا در عرصه رقابت با دیگر شرکتها ضامن بقا و رشد گردد. در زمانی که همه چیز در حال تغییر و تحول است و رقبا همیشه به دنبال افزایش سهم بازار از طریق کسب مزیت رقابتی هستند توجه به ابعاد نوآوری یکی از راهکارهای افزایش مزیت رقابتی در محیط پویای کسب و کار است. در این عصر برای بقا و پیشرفت باید جریان نوآوری در سازمان را تداوم بخشید تا از رکود و نابودی ممانعت شود.
برای بسیاری از شرکتها، ابداع و نوآوری فعالیتی اختصاصی محسوب میشود و اغلب به صورت درون سازمانی طی مراحلی مدیریت شده هدایت میشود. با این حال، در طول دهه گذشته، تعداد کمی کسب و کار فنآوری، مد و کالای مصرف کننده فرآیند توسعه محصول را برای ایدههای جدید خارجی فراهم کردهاند، ایدههایی که میتواند توسط عرضه کنندگان محصولات، مخترعان مستقل و آزمایشگاه ارائه شوند. در حال حاضر، مدیران در برخی از شرکتها قدمهای بعدی را برای نزدیکتر شدن به نوآوری باز بر میدارند. یک دلیل آن این است که آنها به دنبال راههایی برای واگذار کردن قسمت اعظم مدیریت نوآوری به شبکههای تامینکنندگان و کارشناسان مستقلی هستند که در تعامل با یکدیگر به ارائه محصولات و خدمات میپردازند. آنها همچنین امیدوارند مشتریان خود را به صحنه عمل وارد کنند.
نوآوری یکی از زمینههای اولیه و متعالی انسان است تا آنجا که اگر پدیده نوآوری نباشد هرگز به رشد و تعالی نخواهد رسید و حیات وی تداوم نخواهد یافت و آنچه بشریت امروز را در ابعاد مختلف تمدنی به جایگاه کنونی رسانده است، مدیون نوآوری است. نوآوری پدیدهای است مطابق با فطرت و طبیعت انسانی و همزاد انسانها است. نوآوری یک منبع کلیدی برای ایجاد مزیت نسبی محسوب میشود و یکی از اصلیترین منابع سودآوری و عنصر رقابتی شرکتها است (تاج الدینی ،۱۳۸۷) امروزه نوآوری، از مهمترین عوامل رشد اقتصادی به شمار میرود. نوآوری به فضای اجتماعی به عنوان پشتیبانی کارآفرینی نیاز دارد. غالباً نوآوریهای اجتماعی و نوآوریهای تجاری موجد یکدیگر هستند (جعفری،۱۳۸۲)
نقش و ضرورت نوآوریها در رقابت و رشد، بین مدیران، سیاستگذاران، محققان یک واقعیت آشکار است، اگرچه ممکن است همه نوآوریها به موفقیت ختم نشود. بر این اساس باید بدانیم که کدام دسته از فعالیتهای نوآورانه میتواند در بهبود رقابتپذیری و رشد نقش داشته باشند (کلینگر ،۲۰۰۸)
امروزه سازمانهای موفق، سازمانهایی هستند که مدیران و کارکنان آن براساس راهبرد سازمان همواره در یک رقابت پویا به دنبال نوآوری باشند و تفکر در نیروهای سازمان به صورت یک عادت و وظیفه سازمانی تلقی گردد. در این صورت نهادینه شدن نوآوری و تولید فکر و اندیشه نو، سازمان را تبدیل به یک سازمان نوآور، شکوفا و خلاق میکند و حاصل آن همافزایی در نوآوری سازمانی است. حاصل فکر جمعی موجب هم افزایی در سازمان شده و نهایتاً یک همآوایی جمعی موجب تلاش سازمان در راستای اهداف سازمان با فکر نو و شکوفایی سازمان میگردد. چالش عمدهای که مدیران در قرن ۲۱ با آن رو به رو هستند چگونگی استفاده از استعدادها و تواناییهای بالقوهی افراد میباشد تا نوآوریهای سازمانی را تسریع نمایند (علیرضایی و تولایی،۱۳۸۷). در حالتی ایدهآل نوآوری دارای توانایی بهبود عملکرد، حل مشکلات، افزایش ارزش و خلق مزیت رقابتی برای سازمان میباشد. نوآوری میتواند به طور وسیع به عنوان کاربرد اکتشافات و اختراعات توصیف گردیده و فرآیندی است که به وسیله آن نتایج، محصولات، سیستمها یا فرآیندهای جدیدی خلق میگردد(علامه و زارع،۱۳۸۷).
در صورت بروز مشکل در دانلود مبانی نظری و پیشینه تحقیق نظریههای مربوط به نوآوری به آراداک اطلاع دهید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- فایل دانلود شده با فرمت zip می باشد. برای دریافت فایل (ها) اصلی خریداری شده میبایست فایل zip را از حالت فشرده خارج نمایید. برای راهنمایی بیشتر اینجا کلیک کنید.