مبانی نظری فرهنگ سازمانی
مبانی نظری یا ادبیات پژوهش که در فصل دوم تحقیق برای فرهنگ سازمانی قابل استناد است به همراه منابع موثق در دسترس شماست. سعی کردیم روش منبع نویسی به سبک APA را رعایت کنیم. همچنین این فایل برای تنظیم مقاله نیز مفید است و حتی می توان با کمی تقویت منابع و مطالب یک مقاله یا تحقیق مروری را از آن استخراج کرد. با قیمت ارزان مقاله و فصل دوم پایان نامه آماده را دانلود کنید.
۲-۲-۱- فرهنگ سازمانی
فرهنگ، در گسترده ترین معنی به فرآورده های پیچیده و پیشرفته بشری مانند هنر، فلسفه، دانش و تکنولوژی اشاره دارد و در علوم اجتماعی به نظامی از معانی مشترک که بهگونه ای آشکار و جمعی، توسط یک گروه معین در یک زمان مشخص پذیرفته شده و بر پایه این نظام، معانی، کنش و رفتار گروه انجام میگیرد، اطلاق می شود. سازمان نیز عبارت است از جمعی از افراد که برای تحقق اهداف معیّن باهم همکاری می کنند. فرهنگ سازمانی مجموعه ای از فرضیات اساسی است، که افراد سازمان، در روبهرو شدن با مسائل، انطباق با محیط و دستیابی به وحدت و انسجام داخلی، ایجاد، کشف و توسعه داده اند و ثابت شده که سودمند و باارزش هستند و در نتیجه بهعنوان روش صحیح ادراک، تفکر و احساس، به اعضای جدید انتقال مییابد. بهعبارت دیگر، مجموعه ای از ارزش ها، باورهای راهنما، تفاهمات و روشهای تفکر، که در بین اعضای سازمان مشترک بوده و از طرف اعضای جدید بهعنوان روشهای صحیح انجام کارها و تفکر جستجو می شود، فرهنگ سازمانی نامیده میشود(طوسی،۱۳۷۲ به نقل از فدایی و اندایش، ۱۳۹۴).
۲-۲-۲- دیدگاه ها و نقطه نظرات در مورد فرهنگ سازمانی
در تعریف واژه فرهنگ باید عنوان داشت که فرهنگ واژه ای است فارسی و مرکب از دو جزء «فر» و «هنگ». «فر»، پیشوند به معنای جلو و بالاست و «هنگ»، به معنای کشیدن و نیز تعلیم و تربیت است. در زبان انگلیسی واژه «Culture» به کار می رود و معنای آن کشت و کار و یا پرورش است. این واژه در ابتدا به معنای کشت و زراعت بوده و از قرن نوزدهم به بعد مردم شناسان آن را در معنای جدید به کار گرفتند(کاوسی، ۱۳۸۸). فرهنگ سازمانی به عنوان ارزش های غالب که به وسیله یک سازمان حمایت می شود، فلسفه ای که خط مشی سازمان را به سمت کارکنان و مشتریان هدایت می کند، ارزش هایی که به کمک آن ها کارها و امور روزمره سازمان انجام می پذیرد یا مفروضات و باورهای بنیادی که بین اعضا سازمان مشترک می باشند، در هر سازمانی الگوهایی از باورها، سمبل ها، شعایر، داستان ها و آداب و رسوم وجود دارند که به مرور زمان به وجود آمده اند. این الگوها باعث می شوند در مواردی مانند سازمان چیست و چگونه اعضا باید رفتار خود را ابراز کنند، درک مشترک و یکسانی بین اعضا به وجود آید(منوریان و احمدی، ۱۳۸۸). شاین در تعریف فرهنگ سازمانی می گوید: فرهنگ سازمانی الگویی از مفروضات است که توسط گروه معینی کشف و اختراع شده یا توسعه یافته به طوری که انطباق با محیط خارجی و انسجام درونی را به آن ها می آموزد. اگر این الگو در طی زمان کارایی خوبی داشته باشد، اعتبار می یابد به طوری که شیوه صحیح ادراک، اندیشه و احساس اعضای جدید را درباره مشکلاتشان شکل می دهد(شاین ، ۱۳۸۲ به نقل از حاجی ها و خراط زاده، ۱۳۹۳).
مبانی نظری یا ادبیات پژوهش که در فصل دوم تحقیق برای فرهنگ سازمانی قابل استناد است در ۷۱ صفحه به همراه منابع موثق در دسترس شماست.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- فایل دانلود شده با فرمت zip می باشد. برای دریافت فایل (ها) اصلی خریداری شده میبایست فایل zip را از حالت فشرده خارج نمایید. برای راهنمایی بیشتر اینجا کلیک کنید.