مبانی نظری و پیشینه تحقیق مبانی و مفاهیم هوش سازمانی
در این مطلب مبانی نظری و پیشینه ی تحقیق با عنوان مبانی نظری و پیشینه تحقیق مبانی و مفاهیم هوش سازمانی در ۲۷ صفحه و با فرمت ورد برای دانلود منتشر شده است.
۲-۱ مقدمه ۱۳
۲-۲ تاریخچه شرکت مخابرات استان مازندران ۱۴
۲-۳ مبانی و مفاهیم هوش سازمانی ۱۴
۲-۳-۱ مبانی نظری ۱۴
۲-۳-۲-تعاریف هوش سازمانی ۱۵
۲-۳-۳-مولفه های هوش سازمانی ۱۶
۲-۳-۴-رویکردهای هوش سازمانی ۲۰
۲-۳-۵-گامهای اجرای هوش سازمانی ۲۱
۲-۳-۶-دیدگاه های مختلف هوش سازمانی ۲۲
۲-۳-۷-ضرورت استفاده از هوش سازمانی ۲۴
۲-۳-۸-فرآیند OI در سازمانها و شرکتها ۲۸
۲-۳- پیشینه تحقیق: ۵۶
۲-۳-۱ پیشینه داخلی: ۵۶
۲-۳-۲ پیشینه خارجی: ۵۸
منابع لاتین و فارسی
۲-۱ مقدمه
اساس یک تحقـیق علمی مبتنی بر فراهمسازی هرگونه آگاهی در حوزه موضوع پژوهش است. در حقـیقت هیچ تحقیقی نیست که پایه و اساس آن از تحقیقات گذشته شکل نگرفته باشد. به همین لحاظ با بررسیهـایی که بر روی کتــابها، مقــالات و گزارشها و تحقیقات و پایاننامههای موجود در زمینه پژوهش انجام دادیم، ملاحظه گردید که تحقیقات اندکی در خصوص سبکهای رهبری و ارتباط آن با هوش سازمانی مدیران و کارکنان انجام گرفته است. اما تحقیقــی در خصوص تأثیر هوش سازمانی بر سبکهای رهبری مدیران در شرکت مخابرات انجام نپذیرفته است.
این فصل مشتمل بر اطلاعات مهم و مربوط به تحقیق است که خواننده را با مطالعات، تحقیقات و نوشتههای دیگـران آشنا میکند و ابعـاد جدیدی برای گسترش مطالعات و تحقیقات بعدی فراهم میسازد. این فصل مشتمل بر ۵ بخش است . ابتدا در بخش نخست به بررسی تاریخچه شرکت مخابرات استان مازندران سپس به مبانی و مفاهیم هوش سازمانی خواهیم پرداخت . در بخش سوم ، ادبیات نظری در مورد رهبری تحول گرا ارائه می شود . سپس در بخش پنجم مروری بر پیشینه تحقیق خواهیم داشت .
۲-۲ تاریخچه شرکت مخابرات استان مازندران
در سال ۱۳۰۴ هجری شمسی اولین نمراتور تلفنی در این استان آغاز بکار نمود، در سال ۱۳۴۳ نخستین تلفن خودکار در شهرستان بابل با ۲۵۰۰ شماره دائر و بعد از یکسال تلفنهای استان به ۶۵۰۰ شماره رسید، در سال ۴۵ این رقم به۹۵۰۰ شماره افزون شد و بالاخره تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی به ۵۷۲۰۰ شماره منصوبه رسید. بعد از پیروزی انقلاب و به برکت این حماسه ماندگار، به لطف یزدان و همت پرسنل توانمند مخابرات در یک مقطع ۱۰ ساله خدمتگذاری که تا سال ۶۷ ادامه داشت جهش چشمگیری در توسعه ارتباطات استان بوجود آمد بنحوی که رشدی معادل ۱۱۰% درزمینه تلفنهای منصوبه و ۱۸۹% در زمینه تلفنهای مشغول به کار محقق شد، پس از گذشت این دهه از سال ۶۸ تا سال ۷۴ سیر صعودی توسعه و تأسیس در شبکه ارتباطات استان به نحو شایستهای ادامه یافت.
۲-۳ مبانی و مفاهیم هوش سازمانی
۲-۳-۱ مبانی نظری
مبانی یا چهارچوب نظری، الگوی مفهومی است و بر روابط نظری میان تعدادی از عوامل که در مورد مسأله پژوهش با اهمیت تشخیص داده شده، تأکید دارد. این چهارچوب درباره پیوندهای درونی میان متغیرهایی که در پویایی موقعیت مورد بررسی نقش دارند، بحث میکند. پدید آوردن چنین چهارچوب مفهومی به پژوهشگر کمک میکند که روابط خاصی را در نظر بگیرد، آنها را بیازماید و درک خود را در زمینههای پویاییهای موقعیتی که قرار است پژوهش در آن صورت گیرد، بهبود بخشد(سکاران، ۱۳۸۱(
۲-۳-۲-تعاریف هوش سازمانی
از طرفی امروزه سازمان ها با شرایط دائماً متغیر در محیط اقتصادی، تکنولوژیکی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی مواجه هستند. واکنش موفقیت آمیز و پویای سازمان ها بستگی به توانایی آن ها در ارائه اطلاعات مرتبط و یافتن به موقع راه حل مناسب برای مشکلاتی که با آن مواجه شده اند، دارد. با توجه به این امر توجه نظریه پردازان سازمانی، بر طراحی توانایی های فکری سازمان و از جهتی دیگر بریکپارچگی فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی متمرکز است که نتیجه این روند، ایجاد مفهوم جدیدی در تئوری سازمانی است که از آن به عنوان هوش سازمانی نام برده می شود. (سیمیک،۲۰۰۵) از دیدگاه چو هوش سازمانی، فرآیند یادگیری است که شامل توسعه رفتار انطباقی برای استفاده از درک و حافظه سازمانی است. هلال هوش سازمانی را توانایی سازمان در ایجاد و بهره گیری از دانش مطلوب در تطابق با شرایط محیطی می داند. به عقیده او هوش سازمانی ظرفیت سازمان در جهت خلق دانش و به کارگیری راهبردهای آن به منظور هماهنگی و تطابق با محیط افراد است. هلال اضافه می کند که مجموعه توانایی پردازش اطلاعات مختلف در سازمان همان هوش سازمانی است. پینچوت هوش سازمانی را هوش توانایی استفاده از پدیده های رمزی و یا قدرت و رفتار مؤثر و یا سازگاری با موقعیت های جدید و تازه تعریف کرده است. از نظر گرین هوش سازمانی، مجموعه ای از فناوری ها و فرآیندها است که به همه افراد در تمام سطوح سازمان این امکان را می دهد تا داده ها را ارزیابی و تجزیه و تحلیل کنند. هوش سازمانی، بستر لازم را برای کسب سود، تفاهم و انسجام از تجربیات سازمان فراهم می سازد. کیرن هوش سازمانی را یک چارچوب کاری شامل فرآیندها، ابزارها و تکنولوژی های مختلف می داند که برای تبدیل داده به اطلاعات و اطلاعات به دانش، مورد نیاز هستند. با استفاده از دانش به دست آمده مدیران سازمان، می توانند بهتر تصمیم گیری کنند و با طرح برنامه های عملی برای سازمان، فعالیت ها را به صورت مؤثرتری انجام دهند. هوش سازمانی از نظر کارل آلبرخت ، یعنی این که وقتی افراد باهوش در یک سازمان استخدام می شوند، تمایل به بی علاقگی دسته جمعی یا حماقت گروهی پیدا می کنند.
در صورت بروز مشکل در دانلود مبانی نظری و پیشینه تحقیق مبانی و مفاهیم هوش سازمانی با ما تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- فایل دانلود شده با فرمت zip می باشد. برای دریافت فایل (ها) اصلی خریداری شده میبایست فایل zip را از حالت فشرده خارج نمایید. برای راهنمایی بیشتر اینجا کلیک کنید.