مبانی نظری یادگیری سازمانی
مبانی نظری یا ادبیات پژوهش که در فصل دوم تحقیق برای یادگیری سازمانی قابل استناد است به همراه منابع موثق در دسترس شماست. در انتهای مطلب فهرست مطالب گنجانده شده تا قبل از خرید و دانلود مبانی نظری با رئوس مطالب آشنا شوید. سعی کردیم روش منبع نویسی به سبک APA را رعایت کنیم. همچنین این فایل برای تنظیم مقاله نیز مفید است و حتی می توان با کمی تقویت منابع و مطالب یک مقاله یا تحقیق مروری را از آن استخراج کرد. با قیمت ارزان مقاله و فصل دوم پایان نامه آماده را دانلود کنید.
یادگیری سازمانی
دراکر، اندیشمند معروف مدیریت میگوید: ما در حال وارد شدن به یک جامعهی دانشی هستیم که در آن منابع مهم اقتصادی دیگر سرمایهی مالی، منابع طبیعی، نیروی کار و… نیستند و منبع اصلی اقتصادی، دانش خواهد بود؛ قرن ۲۱، قرن اقتصاد دانشی است. در اقتصاد دانشی، دانش یا سرمایهی فکری به عنوان یک عامل تولید ثروت در مقایسه با سایر داراییهای مشهود و فیزیکی، ارجحیت بیشتری پیدا میکند (بتتس، ۱۹۹۸، به نقل از رشیدی و هکاران، ۱۳۸۹).
گسترش روز افزون علوم و فنون، مطرح شدن اندیشههای نو و گوناگون، عدم اطمینان محیطی، تغییرات و چالشهای زیاد دنیا ایجاب میکند که سازمان هایی با قدرت یادگیری و به روز رسانی خود، ایجاد گردیده و به فنون و استراتژیهای لازم مجهز گردند تا بتوانند با تحولات سریع پیش رفته و با کسب دانش و آگاهیهای گسترده به شکل پویا در حوزهی بهسازی و توسعه سازمانی به حیات خود ادامه دهند. از جمله مفاهیم نوبتی که در اثر تحولات و دگرگونیهای فوق مطرح گردیده نظریه سازمانهای یاد گیرنده است. این سازمانها پدیده هایی هستند که با شروع دهه ۹۰ میلادی مطرح شدند. دو پرسش مهم که اخیرا در محافل دانشگاهی مدیریت در جوامع بین الملل پیرامون سازمانهای در حال تحول مطرح شده است این است که:
چگونه باید سازمان هایی را بنا کنیم که هیچ وقت از آموختن و یاد گرفتن باز نماند؟
اسچون برای اولین بار اعلام نمود که: ما نه تنها باید موسسات خویش را متحول سازیم بلکه همچنین باید موسساتی را ایجاد و توسعه دهیم که “سیستمهای یاد گیرنده” میباشند. سیستم هایی که با بدست آوردن اطلاعات مربوطه به تحول خویش ادامه میدهند. او بیان کرد که سازمانها حداقل باید سرعت خود را با محیط انطباق دهند، در غیر این صورت آنها از رده خارج، غیر مرسوم، بی ربط و غیر رقابتی خواهند شد (اسمیت، ۲۰۰۱). اسچون و آرگریس همکار قدیمی اش، وقت زیادی را صرف یادگیری سازمانی نمودند. آنها (۱۹۷۸) فرایند یادگیری افراد را از طریق آنچه که با عنوان یادگیری تک حلقهای و دو حلقهای توصیف شده است، توصیف نمودند که این خود بزرگترین کمک به زمینههای مدیریت و رهبری بود.
تفاوت یادگیری سازمانی و سازمان یادگیرنده
سازمان یادگیرنده و یادگیری سازمانی مفاهیم مترادفی نیستند. یادگیری سازمانی به مفهوم یادگیری افراد و گروههای درون سازمان و سازمان یادگیرنده به معنای یادگیری سازمان به عنوان سیستمی کلی است. به عبارت دیگر سازمان یادگیرنده حاصل یادگیری سازمانی است. لذا، باید میان یادگیری سازمانی و سازمان یاد گیرنده تمایز قائل شد (رضایی منش و نوربخش، ۱۳۸۸). مارکوارت (۱۹۹۵) تفاوت این دو را به زیبایی توضیح میدهد: در بحث سازمان یادگیرنده، تمرکز ما بر چیستی است و سیستم ها، اصول ویژگیهای سازمانی را که به عنوان یک هویت جمعی یاد میگیرند و اقدام به تولید میکنند، مورد بررسی قرار میدهیم. از طرف دیگر یادگیری سازمانی به چگونگی وقوع یادگیری سازمانی به معنی مهارتها و فرایندهای ساخت و بهره گیری از دانش اشاره دارد. در این معنی، یادگیری سازمانی تنها یک بعد یا یک عنصر از سازمان یادگیرنده است (ابزری و عباسی، ۱۳۸۴).
کلوکه و شلینگ (۲۰۰۰) یادگیری سازمانی را تحت عنوان یادگیری مشارکتی در سیستم اجتماعی تعریف میکنند و سازمان یاد گیرنده را یک چارچوب رسمی تعریف میکنند که یادگیری مادام العمر را مقدور میسازد (هیسروک، ۲۰۰۱)
بخش دوم:سازمان و یادگیری ۱۶
۲-۳-۱- تفاوت یادگیری سازمانی و سازمان یادگیرنده ۱۸
۲-۳-۲- یادگیری سازمانی ۲۰
۲-۳-۳- فرایند یادگیری سازمانی ۲۲
۲-۳-۴- سازمان یادگیرنده ۲۴
۲-۳-۵- دیدگاه¬های مختلف در مورد سازمان یادگیرنده ۲۶
۲-۳-۶- ویژگی¬های سازمان یادگیرنده از نظر ویک و لئون ۲۸
۲-۳-۷-ویژگیهای سازمان یادگیرنده از نظر انجمن آموزش و توسعه آمریکا ۲۹
۲-۳-۸- مدل واتکینز و مارسیک ۳۰
۲-۳-۹- ویژگی سازمان یادگیرنده از نظر گاروین ۳۰
۲-۳-۱۰- ویژگیهای سازمان یادگیرنده از نظر کاپلان و نورتون ۳۰
۲-۳-۱۱- ویژگی¬های سازمان یادگیرنده از نظر گاه ۳۱
۲-۳-۱۲- قابلیت یادگیری سازمانی ۳۴
۲-۳-۱۳- انواع طبقه¬بندی¬های قابلیت یادگیری سازمانی ۳۵
۲-۳-۱۴- مفهوم ظرفیت یادگیری سازمانی ۳۶
۲-۳-۱۵- ویژگی¬های تعریف ظرفیت یادگیری ۳۶
۲-۳-۱۶- عناصر اصلی ظرفیت یادگیری سازمانی ۳۷د (سان و اسکات، ۲۰۰۳).
۲-۵-پیشینه پژوهش ۶۰
۲-۵-۱-پژوهش¬های داخلی ۶۰
۲-۵-۲- پژوهشهای خارجی ۶۵
فهرست منابع و ماخذ ۱۲۲
مبانی نظری یا ادبیات پژوهش که در فصل دوم تحقیق برای یادگیری سازمانی قابل استناد است در ۴۶ صفحه به همراه منابع موثق در دسترس شماست.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- فایل دانلود شده با فرمت zip می باشد. برای دریافت فایل (ها) اصلی خریداری شده میبایست فایل zip را از حالت فشرده خارج نمایید. برای راهنمایی بیشتر اینجا کلیک کنید.