مبانی نظری کمیته حسابرسی و اقلام تعهدی اختیاری و ورشکستگی
مبانی نظری یا ادبیات پژوهش که در فصل دوم تحقیق برای کمیته حسابرسی و اقلام تعهدی اختیاری و ورشکستگی قابل استناد است به همراه منابع موثق در دسترس شماست. در انتهای مطلب فهرست مطالب گنجانده شده تا قبل از خرید و دانلود مبانی نظری با رئوس مطالب آشنا شوید. سعی کردیم روش منبع نویسی به سبک APA را رعایت کنیم. همچنین این فایل برای تنظیم مقاله نیز مفید است و حتی می توان با کمی تقویت منابع و مطالب یک مقاله یا تحقیق مروری را از آن استخراج کرد. با قیمت ارزان مقاله و فصل دوم پایان نامه آماده را دانلود کنید.
کمیته حسابرسی
در ادبیات مالی، کمیته حسابرسی به عنوان جزئی از ساختار حاکمیت شرکتی، ابزاری برای کاهش هزینه های نمایندگی و همچنین وسیله نظارتی اثر بخشی برای بهبود روابط نمایندگی تلقی می شود (سلیمانی و مقدسی، ۱۳۹۳).کمیته حسابرسی از اجزای تعیین کننده در روند گزارشگری مالی است، که اعتبار صورت های مالی حسابرسی شده را افزایش می دهد. از طرف دیگر، شرکت ها و سهامداران برای نظارت دقیق تر بر زمینه هایی همچون ریسک، جلوگیری از اتلاف منابع شرکت، صحت گزارشگری مالی و رعایت الزامات قانونی و مقرراتی، بر قضاوت اعضای کمیته حسابرسی اتکا می کنند. هر عضو کمیته حسابرسی، برای انجام وظایف خود به شناخت درست و آشکار وظایف خود با توجه به منشور فعالیت کمیته و سایر الزامات قانونی نیاز دارد (فخاری و همکاران، ۱۳۹۵).
اقلام تعهدی اختیاری
عبارات زیر اهداف گزارشگری مالی وارتباط آن با حسابداری برمبنای تعهدی را نشان می دهد، این موضوعات ازبیانیه مفاهیم حسابداری مالی هیئت استانداردهای حسابداری مالی آمریکا گرفته شده است: حسابداری برمبنای تعهدی تأثیرمالی معاملات وسایررویدادهای واحد تجاری را، که دارای آثارنقدی درطول یک دوره است، ثبت و ضبط می کند (هیئت استانداردهای حسابداری مالی بیانیه مفاهیم شماره ۹، بند ۱۳۹). به این موضوع درمفاهیم نظری استانداردهای حسابداری ایران نیزاشاره شده است. درحسابداری برمبنای تعهدی از اقلام تعهدی و روش های تخصیص با هدف تطابق درآمدها، هزینه ها، سودها و زیان های نقدی دریک دوره استفاده می شود و به انعکاس دریافت ها و پرداخت های نقدی بسنده نمی شود.
درنتیجه شناسایی درآمدها، هزینه ها، سودها و زیان ها و افزایش وکاهش های مربوط دردارایی ها و بدهی ها شامل تطابق درآمدها وهزینه ها، تخصیص و استهلاک- اساس حسابداری تعهدی برای سنجش عملکرد شرکت است (هیئت استانداردهای حسابداری مالی، ۱۹۸۵، بیانیه مفاهیم حسابداری شماره ۶، بند۱۴۵).
بنابراین هدف اولیه حسابداری تعهدی کمک به سرمایه گذاران درارزیابی عملکرد اقتصادی یک شرکت درطول یک دوره ازطریق استفاده ازاصول حسابداری نظیرتطابق و شناسایی سود می باشد. شواهدی وجود دارد که بر آن اساس، درنتیجه بکارگیری ارقام تعهدی، سود حسابداری هموارترازجریان های نقدی مربوط به آن است (ارقام تعهدی ارتباط منفی با جریان های نقدی مربوطه دارند) و سود اطلاعات بهتری نسبت به جریان های نقدی برای سنجش عملکرد اقتصادی شرکت فراهم می آورد. (ناظمی، ۱۳۸۶)
ورشکستگی
با گسترش شرکتهای سهامی مسائل و مشکلات مترتب از آن نیز بوجود آمد. مهمترین مشکل، مربوط به این مسأله بود که شرکتهایی که سرمایهگذار خواهان سرمایهگذاری در آنها است چه مقدار احتمال دارد که ورشکست شده و اصل و فرع سرمایه سهامداران از بین برود. در ادبیات مالی واژه های غیر متمایزی برای ورشکستگی وجود دارد. برخی از این واژه ها عبارتند از: وضع نا مطلوب مالی ، شکست ، عدم موفقیت واحد تجاری ، وخامت ، ورشکستگی، عدم توان پرداخت دیون و غیره …
دان و براد پیت اصطلاح شرکت های ورشکسته را این طور تعریف می کنند : واحد های تجاری که عملیات تجاری که عملیات خود را به علت واگذاری یا ورشکستگی یا توقف انجام عملیات تجاری یا زیان توسط بستانکاران ، متوقف نمایند .
۲-۴-۱- دلایل ورشکستگی:
تعیین دلیل یا دلایل دقیق ورشکستگی و مشکلات مالی در هر مورد ویژه ای کار آسانی نیست در اغلب موارد دلایل متعددی با هم منجر به پدیده ورشکستگی می شوند. اما طبق پژوهشات دان و براد استریت دلایل اصلی ورشکستگی مشکلات مالی و اقتصادی است. در برخی موارد دلایل ورشکستگی با آزمون صورتهای مالی و ثبتها مشخص می شود. حسابدارنی که در تجزیه و تحلیل وضع مالی شرکت های رو به زوال تجربه دارند می توانند به راحتی دلایل ورشکستگی را شناسایی و تعیین کنند. اما گاهی بعضی مسائل از گردش مناسب در یک واحد تجاری در یک دوره نسبتا کوتاه مدت حمایت می کند ورشکستگی را از چشم حسابدارن پنهان می دارد.
فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه تحقیق
۲-۱- مقدمـه ۱۱
۲-۲- تعریف کمیته حسابرسی از دیدگاه های مختلف ۱۱
۲-۲-۱- تاریخچه کمیته حسابرسی: ۱۲
۲-۲-۲- اهداف کمیته حسابرسی: ۱۲
۲-۲-۳- ویژگی¬های اثرگذار بر فعالیت کمیته حسابرسی: ۱۳
۲-۲-۳- ۱- تنوع در ترکیب کمیته ی حسابرسی: ۱۳
۲-۲-۳- ۲-قدرت رئیس کمیته ی حسابرسی به عنوان یک رهبر: ۱۳
۲-۲-۳- ۳- اثربخشی کمیته های حسابرسی: ۱۴
۲-۲-۳- ۴-منشور کمیته ی حسابرسی: ۱۴
۲-۲-۳- ۵- وظایف و مسئولیت¬های کمیته حسابرسی: ۱۵
۲-۲-۴- برگزاری جلسات کمیته حسابرسی: ۱۶
۲-۲-۵- گزارشگری کمیته حسابرسی: ۱۷
۲-۲-۵- ۱- گزارشگری به هیات مدیره: ۱۷
۲-۲-۵- ۲-گزارشگری به سهامداران: ۱۸
۲-۲-۶- دوره تصدی حسابرس: ۱۸
۲-۲-۷- اندازه کمیته حسابرسی: ۱۹
۲-۲-۸-تعداد اعضای کمیته حسابرسی: ۲۰
۲-۲-۹-سن مدیران: ۲۰
۲-۳- چرا مدیریت سود ۲۱
۲-۳-۱- هدف از حسابداری بر مبنای تعهدی: ۲۲
۲-۳-۲- تعریف مدیریت سود: ۲۳
۲-۳-۳- انواع مدیریت سود: ۲۵
۲-۳-۴- مدیریت سود و انگیزه های آن: ۲۷
۲-۳-۵-مدیریت سود خوب در برابر مدیریت سود بد: ۲۹
۲-۳-۶-روش ها یا ابزارهای هموارسازی سود: ۳۰
۲-۳-۷-قربانیان مدیریت سود: ۳۲
۲-۳-۸- تأثیر هموارسازی سود بر سود هر سهم و بازار سهام: ۳۳
۲-۴- تعریف ورشکستگی ۳۵
۲-۴-۱- دلایل ورشکستگی: ۳۶
۲-۴-۱-۱- دلایل درون سازمانی: ۳۶
۲-۴-۲- مراحل ورشکستگی : ۳۷
۲-۴-۲-۱- دوره نهفتگی: ۳۷
۲-۴-۲-۲- دوره کسری وجوه نقد: ۳۸
۲-۴-۲-۳- دوره نبود توان پرداخت دیون کامل: ۳۸
۲-۴-۳- ارزیابی تداوم فعالیت با استفاده از گزارش حسابرسان: ۳۸
۲-۴-۴- پیشبینی: ۳۹
۲-۴-۵- مدل آلتمن برای پیش بینی ورشکستگی: ۳۹
۲-۵- مروری بر کارهای انجام شده ۴۱
۲-۵-۱- مطالعات انجام شده در داخل ایران: ۴۱
۲-۵-۲- مطالعات انجام شده در خارج از ایران: ۴۳
۵-۲- مروری بر مساله و خلاصه تحقیق ۷۴
فهرست منابع و ماخذ ۷۸
مبانی نظری یا ادبیات پژوهش که در فصل دوم تحقیق برای کمیته حسابرسی و اقلام تعهدی اختیاری و ورشکستگی قابل استناد است در ۵۲ صفحه به همراه منابع موثق در دسترس شماست.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- فایل دانلود شده با فرمت zip می باشد. برای دریافت فایل (ها) اصلی خریداری شده میبایست فایل zip را از حالت فشرده خارج نمایید. برای راهنمایی بیشتر اینجا کلیک کنید.