مبانی نظری و پیشینه تحقیق سرمایه فکری سازمان
مبانی نظری و پیشینه تحقیق برای فصل دوم با عنوان مبانی نظری و پیشینه ی تحقیق سرمایه فکری سازمان آماده دانلود است. تعداد صفحات ۲۷ صفحه و با فرمت word می باشد، در ادامه فهرست مطالب بعلاوه بخشی از متن فایل تقدیم شده است.
۲-۳- سرمایه فکری. ۳۵
۲-۳-۱- ابعاد سرمایه فکری. ۳۷
۲-۳-۲- اهمیت سرمایه فکری. ۳۹
۲-۳-۳- مدلهای توصیفی سرمایه فکری. ۳۹
۲-۳-۴- مزیت رقابتی سرمایه فکری. ۴۱
۲-۳-۵- ویژگیهای سرمایه فکری. ۴۲
۲-۳-۶-گزارشگری سرمایه فکری. ۴۳
۲-۳-۷- اندازهگیری سرمایه فکری. ۴۴
۲-۴- پیشینه پژوهش… ۴۷
۲-۴-۱- پیشینه داخلی. ۴۷
۲-۴-۲- پیشینه خارجی. ۵۰
۲-۳- سرمایه فکری
اصطلاح سرمایه فکری را اولین بار در سال ۱۹۶۲ میلادی توسط فریتز مچلاپ مورد توجه قرار گرفت. بعد از آن جان کنت گالبرایت در سال ۱۹۶۹ مطرح کرد. پیش از آن، پیتر دراکر اصطلاح کارگران دانشی را به کار برده بود. نخستین اثر نظری در حوزهی داراییهای نامشهود در سالهای نخستین دههی هشتاد توسط ایتامی در ژاپن منتشر شد(نمامیان و همکاران، ۱۳۹۰). بر اساس این مفهوم بود که استوارت سرمایه فکری را بهعنوان مواد فکری مانند دانش، اطلاعات، تجربه و مالکیت معنوی دانست که میتوان از آنها برای ایجاد ثروت استفاده نمود(تسنگ[۱] و همکاران، ۲۰۱۳؛ وانگ و همکاران، ۲۰۱۴). برخی بر این باورند که سرمایه فکری مجموعه ای از داراییهای دانشمحور است که به یک سازمان اختصاص دارد و در زمره ویژگیهای آن محسوب میشود و از طریق افزودن ارزش به ذینفعان کلیدی سازمان، به طور قابل ملاحظهای به بهبود وضعیت رقابتی سازمان منجر میشود (ناظم و مطلبی،۱۳۹۰). در تعریف دیگری، سرمایه فکری را ترکیبی از منابع نامحسوس و فعالیتهایی میدانند که به سازمان اجازه میدهد منابع مادی، مالی و انسانی خود را به نظامی تبدیل کند که بتواند ارزش و نوآوری سازمانی خلق کند (سلیمی و راییان،۱۳۹۰). صرفنظر از چگونگی تعریف سرمایه فکری، این مفهوم پدیدهای چندبعدی است و ابعاد و مؤلفههای مختلفی دارد. بیشتر محققان بر سه بعد سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری و سرمایه رابطهای اتفاق نظر دارند.
با مروری کلی در حوزه مطالعات انجام شده درباره سرمایه فکری میتوان دریافت که اکثر تحقیقات انجام شده در بین کشورهای توسعه یافته مانند بریتانیا، امریکا، کانادا، استرالیا و سوئد انجام گرفته است. بسیاری از محققان دانشگاهی، تحقیقات خود را بر روی اقتصادهای توسعه یافته انجام دادهاند و به این نتیجه رسیدهاند که مدیریت اثربخش سرمایه فکری، ارتباط قدرتمندی با موفقیت سازمان دارد(خالیکو [۲] و همکاران، ۲۰۱۵).
در سالهای اخیر، سرمایه فکری بهعنوان یکی از مهمترین منابع نامشهود ایجاد ثروت مطرح شده است که حتی از منابع مشهود نیز با اهمیتتر شده است. در شرایط فعلی اجتماعی و اقتصادی، با وجود اقتصاد دانشی، دانش و اطلاعات مرکز رقابتپذیری سازمانها و شرکتها را تشکیل میدهند. همین دارایی نامشهود در ارتباط قوی با توسعه اقتصادی است. از طرفی همین سرمایه فکری با بهرهوری کار و سودآوری نیز در ارتباط میباشد(لابرا[۳] و همکاران، ۲۰۱۳).
در صورت بروز مشکل در دانلود مبانی نظری و پیشینه ی تحقیق سرمایه فکری سازمان به آراداک اطلاع دهید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- فایل دانلود شده با فرمت zip می باشد. برای دریافت فایل (ها) اصلی خریداری شده میبایست فایل zip را از حالت فشرده خارج نمایید. برای راهنمایی بیشتر اینجا کلیک کنید.