مبانی نظری ارزیابی عملکرد و عملکرد سازمانی
مبانی نظری یا ادبیات پژوهش که در فصل دوم تحقیق برای ارزیابی عملکرد و عملکرد سازمانی قابل استناد است به همراه منابع موثق در دسترس شماست. در انتهای مطلب فهرست مطالب گنجانده شده تا قبل از خرید و دانلود مبانی نظری با رئوس مطالب آشنا شوید. سعی کردیم روش منبع نویسی به سبک APA را رعایت کنیم. همچنین این فایل برای تنظیم مقاله نیز مفید است و حتی می توان با کمی تقویت منابع و مطالب یک مقاله یا تحقیق مروری را از آن استخراج کرد. با قیمت ارزان مقاله و فصل دوم پایان نامه آماده را دانلود کنید.
ارزیابی عملکرد
ارزیابی عملکرد ابزار مورد استفاده مدیران برای ارزیابی رفتار و تصمیمات کارکنان است. ارزیابی عملکرد یک ابزار مدیریت منابع انسانی است که بیش از هفت دهه است که توجه محققان مدیریت منابع انسانی، رفتار سازمانی و روان¬شناسی سازمانی /صنعتی را به خود جلب کرده است (اردیکان ، ۲۰۰۲: ۵۵۵؛ هولبروک ، ۲۰۰۲: ۱۰۲). از واژه¬ی ارزیابی عملکرد، متخصصان تعاریف گوناگونی ارائه کرده اند که در زیر به تعدادی از آنها اشاره می¬شود.
ارزیابی عملکرد کارکنان عبارتست از سنجش سیستماتیک و منظم کار افراد در رابطه با نحوه انجام وظیفه آنها در مشاغل محوله و تعیین پتانسیل موجود در آنها جهت رشد و بهبود (حاجی شریف،۱۳۷۱: ۸-۹). ارزیابی عملکرد عبارت است از تعیین درجه کفایت و لیاقت کارکنان از لحاظ انجام وظایف محوله و قبول مسئولیت¬ها در سازمان که این ارزیابی باید به طور عینی وسیستماتیک انجام پذیرد (دعایی، ۱۳۷۴). ارزیابی عملکرد یک فعالیت اساسی و مستمر مدیریتی است. به¬خاطر این است که مدیران دائماً رفتار کارکنان¬شان را مورد مشاهده قرار می¬دهند و در مورد آنها قضاوت می¬کنند. فرایند ارزیابی به صورت رسمی و غیر رسمی انجام می¬شود. این نوع ارزیابی¬ها تاثیر مستقیم روی افزایش حقوق، ارتقاء و ترفیع، انفصال، انتقال، آموزش وتوسعه کارراهه شغلی دارد (بزاز جزایری، ۱۳۸۸: ۴). دیک گروت معتقد است ارزیابی عملکرد یک فرایند رسمی مدیریت است که اجازه ارزشیابی کیفیت عملکرد کارکنان در سازمان را می¬دهد (ارنولد اسمیت ، ۲۰۰۷: ۱۶). در تعریف دیگری از ارزیابی عملکرد اینگونه تعریف شده است: فرایند جمع¬آوری اطلاعات برای به دست¬آوردن یک شرح کامل یا درست، یا تصویری از عملکرد کارکنان درون یک سازمان یا موسسه آموزشی (دیسیمون و هیریس ، ۱۹۹۸؛ به نقل از کولمینتیس ، ۲۰۰۴: ۱۴). ارزیابی عملکرد فرایند رسمی ارزشیابی اعضای سازمان است (اردیکان، ۲۰۰۲: ۵۵۵).
عملکرد سازمانی
همانگونه که گفته شد نیروی انسانی توانا و کارآمد است که میتواند سازمان کارآ، سودآور و مفید به حال جامعه و در کل،کشور را شکوفا و از وابستگی برهاند. اکثر سازمانهای ایران با تراکم نیروی انسانی مواجهند و از طرفی از کارآیی پایینی برخوردارند از یکسو نیز هر کارمند و یا کارگری به اجبار هزینه¬هایی از قبیل حقوق و دستمزد، هزینه های اداری، هزینه های رفاهی و غیره را به سازمان خود تحمیل میکند و چون این نیروی متراکم در سازمانها در کل ، هزینه های سنگینی به سازمان تحمیل میکنند ممکن است با باز خرید، اخراج و یا به هر صورت ممکن به خدمت آنها در سازمان مربوطه خاتمه داده شود و همین نیروها وارد بازار آزاد شده و چون کارآیی لازم را ندارند به جمع بیکاران و یا شاغلین کاذب اضافه شوند(گروهی از اساتید مدیریت، ۱۳۷۵: ۱۳۵).
ارزیابی عملکرد کارکنان، عمدتاً برای نظارت بر پیشرفتها و دستاوردهای سازمان و تشویق و حمایت از تداوم بهبود، توسعه و پیشرفت سازمانها در جهانی که دائماَ درحال تغییر و تحول است به کارمی رود. اطلاعات حاصله از ارزیابی نه تنها سازمان را در جهت اثربخشی وکارآیی بهینه یاری میدهد، بلکه افراد وگروهها را نیز در مسیر رشد و تعالی قرارمیدهد و زمینه تدوین یک طرح پیشرفت و توسعه همه جانبه را فراهم میسازد، ارزیابی عملکرد فرایندی است که توسط آن مدیران و سرپرستان رفتارکارکنان را مشاهده و بررسی میکنند تا بتوانند بازخوردهای لازم را درباره ی نقاط قوت و ضعف رفتارشان به آنها ارائه دهند. ارزیابی عملکرد بر این منظور استواراست که اگر کارکنان از اطلاعات مربوط به رفتارهای مثبت و منفی خودآگاه شوند انجام فعالیتها بهبود مییابد (جزنی،۱۳۸۰).
۲-۱۲-بخش دوم: عملکرد سازمانی ۴۲
۲-۱۲-۱-مفهومشناسی و تعریف عملکرد ۴۲
۲-۱۲-۲- عملکرد سازمانی ۴۴
۲-۱۲-۳-سنجش عملکرد سازمانی ۴۷
۲-۱۳-شاخص¬های اندازهگیری عملکرد سازمان¬ها ۴۸
۲-۱۳-۱-اصول اندازه¬گیری عملکرد ۴۹
۲-۱۳-۲- رویکردهای سنجش عملکرد ۵۱
۲-۱۳-۳-مقیاس¬های سنجش عملکرد ۵۲
۲-۱۳-۴-مفهوم ارزشیابی عملکرد سازمانی ۵۲
۲-۱۳-۵-اهداف ارزشیابی عملکرد سازمانی ۵۴
۲-۱۳-۶-رویکردها و روش¬های ارزشیابی عملکرد ۵۵
۲-۱۳-۷-روش¬های ارزشیابی عملکرد ۵۶
۲-۱۳-۸-خطاهای بالقوه در سیستمهای ارزشیابی عملکرد ۵۹
۲-۱۳-۹- عوامل و ویژگی¬های مؤثر بر اثربخشی سیستمهای ارزشیابی عملکرد ۶۱
۲-۱۴-مدیریت مبتنی بر عملکرد ۶۲
۲-۱۴-۱- اصول مدیریت عملکرد ۶۳
۲-۱۴-۲-ابعاد نظام مدیریت عملکرد ۶۴
۲-۱۴-۳-مراحل پیاده¬سازی نظام مدیریت عملکرد ۶۴
۲-۱۵- رابطه سرمایه های فکری و عملکرد ۶۸
۲-۱۶-پیشینه تحقیق ۶۹
۲-۱۶-۱-تحقیقات داخلی ۶۹
۲-۱۶-۲- تحقیقات خارجی ۷۲
فهرست منابع و ماخذ ۱۰۴
مبانی نظری یا ادبیات پژوهش که در فصل دوم تحقیق برای ارزیابی عملکرد و عملکرد سازمانی در ۶۴ قابل استناد است به همراه منابع موثق در دسترس شماست.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- فایل دانلود شده با فرمت zip می باشد. برای دریافت فایل (ها) اصلی خریداری شده میبایست فایل zip را از حالت فشرده خارج نمایید. برای راهنمایی بیشتر اینجا کلیک کنید.